Äppelkaka
6 bitar
x
Blev precis som på bilden och mycket gott!

- 0,5 msk kanel, malen
- 2 msk pärlsocker
- 1 dl mjölk
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 100 gram smör
- 3 st äpplen
Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter.
Skala äpplena, kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten.
Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över pärlsocker och kanel.
Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
Servera med vaniljsås eller glass.