Baconlindad fläskfilé med örter och senapssås
1,5 h
x
Kött
- Fläskfilé (ca 3 portioner/filé)
- Bacon (nästan ett paket per filé)
- Örtkryddor Provencale, Findus (1/2 paket per filé). Om du inte får tag på de djupfrysta kryddorna kan du blanda torkade, färska hackade eller djupfrysta kryddor. Basilika, oregano, timjan och rosmarin.
- Salt & peppar
Fläskfilé
Ta fram en långpanna eller ungsfast form, sätt ugnen på 175° och öppna både fläskfilé- och baconpaket (du kommer att bli kladdig).
Skär filén på längden så att det går att rulla ut den till en platta.
Salta peppra och lägg på örtkryddorna.
Rulla ihop, linda in i baconskivorna och lägg i långpannan.
Stoppa in en stektermometer i en filé från sidan. Hela termometern skall om möjligt vara inne och spetsen skall vara i den tjockaste delen.
Stek i mitten av ugnen (175°) tills temperaturen i köttet är 65-70° vilket tar c:a 45 min.
Låt vila ca 10 min innan köttet skärs upp.
- 1,5 msk margarin
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl vatten
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 3/4 dl grädde
- 2 tsk dijonsenap
Senapssås
Smält margarin, rör i mjölet och tag av värmen.
Häll i vatten, lite i taget och vispa så att det blir slätt.
Lägg i buljongtärningen.
Koka upp och låt koka ca 5 min. Rör om då och då.
Häll i grädden och senapen koka en stund till. Rör om då och då.
Smaka av. Tillsätt mera senap, salt eller peppar om det behövs.
Om såsen är för tunn rör ut lite mjöl i lite kallt vatten och häll i såsen under omrörning. Koka en stund.
Om såsen är för tjock späd med vatten och smaka av med mera salt och peppar om det behövs.
- Ris
- Sallad
Koka ris och gör sallad.