Biff stroganoff
5 portioner
-
Tommy Myllymäki
Kött
Kött; Nötkött
- Ris
Koka riset.
- 600 g biff
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 150 g champinjoner
Förbered stekningen:
- Hacka lök och skär vitlöken tunt.
- Dela svampen i lagom bitar.
- Strimla biffen.
Stek biffen i omgångar på hög värme och lägg över i en skål, så att den får fin yta utan att koka i vätskan den släpper.
Sänk värmen och stek löken ett par minuter så att den blir mjuk.
Tillsätt svampen och stek vidare ett par minuter.
- 1.5 dl vitt vin eller vatten + vinäger
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk tomatpuré
- Kalvfond
- 1 tsk svartpeppar
- 2 krm salt
Tillsätt köttet och allt i såsen utom crème fraichen och koka ihop en stund.
- 1 burk crème fraiche
- Salt, peppar, senap
Rör ihop med crème fraichen och smaka av.
- Persilja
Servera med ris och klippt persilja.