Broccoli- och blomkålspaj
Degen är jättekonstig. Gör en riktig efter vår kokbok nästa gång.
- 3 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 2 msk creme fraiche
- 1/2 tsk salt
Smula sönder matfettet med vetemjölet med fingertopparna.
Tillsätt creme fraichen och arbeta samman till en deg.
Plasta in och ställ in i kylskåpet i ca 30 min.
- 1 broccolibukett
- 1/2 blomkålhuvud
- 1 gullök
- 1 dl gräddfil
- 1/2 dl creme fraiche
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- basilika
- timjan
- 2 tomater
- 1 dl riven ost
Sätt på ugnen på 225 grader.
Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Hacka löken och fräs i stekpanna.
Koka broccolin och blomkålen med lite salt i ca 4 min innan gräddningen.
Skiva tomaterna.
Riv osten och blanda med blanda med ägg, gräddfil, creme fraiche och kryddorna.
Lägg ihop och grädda i 200 grader i 25-30 minuter.