Caesar-sallad

Man kan även ha i en riven rödbeta så blir salladen läckert rosa och lite extra nyttig.


Låt ägg och kyckling vi rumsvarm. Om du använder hela ägg kan du spara och steka upp äggvitorna tillsammans med allt annat på slutet.

Gör majonnäs.

  • Blanda äggulor, vinäger och senap.
  • Tillsätt oljan under hårt vispande, droppvis i början och snabbare när majonnäsen börjar ta form.

Hacka sardeller och rör ihop med majonnäsen. Man kan även tillsätta lite av oljan från sardellburken som har mycket smak.

Smaka av med vitpeppar och Worcester-sås.


Strimla salladen och hacka löken. Lägg i en skål att blanda i.

Skiva svamp, tärna brödet och skär upp kycklingen.

  • Stek bröd och lägg över i skålen.
  • Fortsätt med svampen och
  • sist kycklingen eftersom den släpper vatten och grisar till stekpannan.

Blanda, servera och häll över dressingen.