Cannelloni med spenat och svamp
4 portioner
2½h
Vegetariskt; bjudbart

- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk senapspulver
- 1 krm kajennpeppar
- 3 dl mjölk (3 %)
- 2 dl finriven cheddarost
- 2 msk riven parmesanost
- 2 dl grädde eller crème fraiche
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
Ostsås
Smält smör i en kastrull och rör ner mjöl, senapspulver och kajennpeppar.
Vispa långsamt ner mjölken och rör till en slät blandning.
Låt sjuda ca 5 minuter. Rör då och då.
Ta från värmen och blanda ner ostarna. Låt svalna.
Rör ner grädde eller crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
- 1 msk smör
- 400 g fryst, tinad bladspenat
- 1 klyfta vitlök
- 2 krm riven muskotnöt
- 500 g svamp (gärna portabella)
- 3 msk olivolja
- 2 askar ricottaost (à 250 g)
- 2 msk riven parmesanost
- salt och peppar
Fyllning
Smält smör i en kastrull.
Fräs spenaten tillsammans med muskot, vitlök, salt och peppar (c:a 3 minuter) och låt svalna i en bunke.
Hacka svampen grovt och fräs i olivolja tills den är mjuk och ev vätska kokat in (c:a 5 minuter).
Blanda tillsätt svamp, ricotta och parmesanost till spenaten och blanda.
- 250 g torkade canellonirör
Gratinering
Täck botten på en ugnssäker form med ostsås.
Fyll cannelloni-rören med fyllningen med hjälp av en vid tratt och en ätpinne. Lägg ut i formen.
Häll resterande ostsås över rören.
Låt stå minst en timme och gotta till sig.
Gratinera på 225°C i 20 minuter.
- Grönsallad
Servera.