Cannelloni med spenat och svamp

Vegetariskt; bjudbart


Ostsås

Smält smör i en kastrull och rör ner mjöl, senapspulver och kajennpeppar.

Vispa långsamt ner mjölken och rör till en slät blandning.

Låt sjuda ca 5 minuter. Rör då och då.

Ta från värmen och blanda ner ostarna. Låt svalna.

Rör ner grädde eller crème fraiche. Krydda med salt och peppar.


Fyllning

Smält smör i en kastrull.

Fräs spenaten tillsammans med muskot, vitlök, salt och peppar (c:a 3 minuter) och låt svalna i en bunke.

Hacka svampen grovt och fräs i olivolja tills den är mjuk och ev vätska kokat in (c:a 5 minuter).

Blanda tillsätt svamp, ricotta och parmesanost till spenaten och blanda.


Gratinering

Täck botten på en ugnssäker form med ostsås.

Fyll cannelloni-rören med fyllningen med hjälp av en vid tratt och en ätpinne. Lägg ut i formen.

Häll resterande ostsås över rören.

Låt stå minst en timme och gotta till sig.

Gratinera på 225°C i 20 minuter.


Servera.