Champinjonsoppa

Man kan lyxa till receptet genom att ha i ett par droppar tryffelolja, men se till att inte ta för mycket, eller granera med rostade rotfrukter och fläsk. Lite sherry vid sidan av är heller inte fel.


Rensa och skiva svampen. Lägg 2 dl i en stekpanna och resten i en kastrull. Svampen i stekpannan ska användas som garnering och svampen i kastrullen kommer utgöra soppans bas.

Finhacka löken. Lägg 1 msk i stekpannan och resten i kastrullen.

Pressa vitlöken, 0.5 tsk i stekpannan och resten i kastrullen.

Bryn innehållet i både panna och gryta i smöret, så att det blir mjukt och får fin färg. Ställ pannan åt sidan, den behövs inte förrän på slutet.

Pudra över mjölet i kastrullen och rör om.


Tillsätt vätskor och kryddor, och låt koka i minst 10 minuter. Rör om då och då så att inte innehållet bränner fast i botten.

Mixa soppan slät.


Servera med grovhackad persilja och svampen från stekpannan.