Chèvre-sallad
4 portioner
Vegetariskt; Snabbt
- 3 dl belugalinser
- 4 små eller 2 stora färska rödbetor
- 1 morot
- 1 kruka persilja
- 1 granatäpple
- 1 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1.5 tsk honung
Koka linserna (8 dl vatten, 15-20 min). Ta av locket och låt svalna innan du häller av vattnet.
Riv rödbetor och morötter grovt, skala granatäpplet, hacka persiljan och blanda samman allt i stommen.
Stommen kan du nu blanda ut med hackad chèvre och de resterande ingredienserna lagom till servering.
Använd gärna en stor skål för att underlätta blandningen.
Om du använder sparad stomme som stått i kylen kan du micra den innan du har i serveringsingredienserna.
- Ruccola eller annat sallad som inte fjäskar
- 50 g chèvre per portion
- Smulat flingsalt
- Nymalen svartpeppar
Servera.