Fiskgratäng
4 port
-
Tasteline
Kött
Fisk & skaldjur

- 1 kg potatis
- 300 g färsk fisk
- 1.5 msk fiskfond eller 0.5 buljongtärning löst i lite vatten.
Sätt ugnen på 200°.
Skala potatisen och låt koka i saltat vatten.
Lägg fisken i en form, häll på fonden och lite salt och stek/koka i ugnen 10 minuter.
- 1 paket fryst dill
- 1 äggula
- 1 msk smör
- 1 tsk vetemjöl
- Vitpeppar och salt
Blanda ihop såsen. Häll i spadet från fisken när den är klar och koka ihop.
Höj värmen till 250-275°
- 100 g räkor
- Lite riven ost
Lägg räkorna i fisken, häll på såsen och strö över osten.
Kör i ugnen på hög värme en liten stund så att allt blir jämnvarmt och osten får fin färg.
Äggvitan som bli över kan man steka på till äggröra och ha i tillsammans med räkorna.