Fisksoppa

Originalreceptet föreslår att man använder lax och marulk. Jag körde på 400 g fryst sej och 150 g frusna hela räkor och det blev väldigt lyckat. Räkorna fick koka med hela vägen så att de bidrar med smak, varpå jag plockade ut, skalade och la tillbaka dem på slutet.


Om du använder hel fisk och känner dig osäker på hur man filéar, börja då med att titta på den här videon.


Lägg lite gräslök och dill åt sidan för garnering.

Dela fisken i munsbitar och lägg i en bunke med dill, rivet limeskal, limesaft och den ev. gräslöken. Salta lite. Låt stå 1h, under tiden gör du resten av grejerna.


Skär tomater, svamp och zucchinin i lagom bitar, fräs i en kort stund i en gjutjärnsgryta och ställ åt sidan.

Strimla halva paprikan och rödlöken och lägg åt sidan i en skål.

Finhacka resten av paprikan, rödlöken, scharlottenlöken och chilin, gärna i matberedare. Koka tillsammans med grädden i 4-5 minuter.

Häll ihop allt i grytan och tillsätt mjölk och hummerfond efter behag. Sjud i 12 minuter. Salta och peppra.


Servera med ostmackor till.