Fläskkarré med kantarellsås
6 port
Kött
Fläsk

- Potatis och rotsaker
- Steklök
- 200 g kantareller
- 2.5 dl grädde
- 2.5 dl mjölk
- 1 msk soja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar
- 2.5 msk vetemjöl
- 0.5 dl kallt vatten
- Fläskkarré/filé/kotlett
- Marinad eller grillolja
Skrubba potatisen och skala morötterna. Förkoka en 10-12 minuter och låt ugnen värmas till 225°C.
Skölj bort smuts från kantarellerna och dela stora till hanterliga bitar.
Fräs kantarellerna i botten på en kastrull med en gnutta olja. Kantarellerna kommer släppa mycket vätska, låt den koka bort i 5 minuter.
Stoppa in grönsakerna och värm stekpannan.
Häll i grädde, mjölk, soja, salt och vitpeppar, koka upp och låt småkoka i 3 minuter.
Stek köttet och undvik att få med för mycket marinad i pannan eftersom den bara bränns och jobbig att diska bort.
Blanda ut mjölet i det kalla vattnet till en jämn smet och rör ut i såsen. Småkoka 3 minuter till.
Köttet klart, rotsakerna klara och såsen klar exakt samtidigt!