Fläskpannkaka
4 portioner
Kött
- Morot
- Äpple
- Vitkål
- Äppelcidervinäger
- God raps- eller olivolja
- Salt (viktigt), svartpeppar, lite vitlökspulver
- Gärna lite persilja
Förbered salladen: Riv morot och äpple, strimla vitkål. Blanda och smaka av.
- 300 g fläskkött, bacon (eller svamp)
- 4 ägg (eller 2 dl kikärtsspad och en knivsudd kala namak, obs. lätt att överdosera!)
- 1 tsk salt
- 4 dl vetemjöl
- 8 dl mjölk (eller veg. alternativ)
- Lingonsylt
Nästa gång: Testa att ta lite mindre spad och en gnutta kikärtsmjöl.
Sätt ugnen på 200°C.
Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.
Skär fläsket i små tärningar. Bryn dem i en stekpanna. Fördela fläsket och fett i en långpanna, 30x40 cm (för 4 port) gärna med bakplåtspapper (bilden visar fläskpannkaka för 2 port). Häll smeten över fläsktärningarna.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min (eller 35 min om du använder kikärtsspad).