Glutenfria scones
7 st
-
Hembakat
Originalreceptet ger väldigt porösa och ganska salta scones. Mindre fil? Mindre salt?
- 3 dl glutenfri mjölmix, t ex Lailas
- 1 dl havregryn, rent havre
- 2 tsk bakpulver
- 0.5–1 tsk salt
- 50 g smör, rumsvarmt
- 1 ägg
- 1½ dl filmjölk
Sätt ugnen på 250 grader (varmluft 225). Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt smöret och fördela det i mjölet så gott det går.
Rör ner ägg och filmjölk och blanda till en jämn smet. Låt den vila i ca 2 min.
Smörj en muffinsplåt eller ställ formar i den. Klicka ut smeten i ca 7 formar.
Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 10 min. Servera dem ljumma med goda marmelader och lemon curd.