Gravad oxfilé &c
6 portioner
6 dagar
Kött
Kött; bjudbart

- 400-500g Oxfilé eller annat bra kött
- 1 dl salt
- 1 dl strösocker
- 1/2 msk krossad svartpeppar
- 1/2 msk krossad vitpeppar
- 1 msk körvel
- 1 stor knippa persilja
Dag 1
Blanda allt i en tät påse eller låda.
Man kan ha i allt möjlig i graveringen, t.ex. portvin och rosepeppar. Gräslök är också poppis.
Dag 4
Frys köttet.
Dag 6
Tina upp köttet.
- Gurka
- Turkisk yoghurt
- Salt
- Vitlök
- Svartpeppar
Tzatsiki
Riv gurkan grovt och pressa ur vattnet. Blanda ihop tzatsikin och låt stå minst en timme.
- Tomater
- Blandade bönor
- Rödlök
- Färsk koriander
Gör tomatsalladen.
Torka av köttet, skiva tunt och servera.