Grön curry á la eviga resan
30 min
-
Christofer
Rätten uppkom i ett försök att återskapa det som Staffan käkade under ett planeringsmöte på Indian Kitchen inför den eviga resan. De körde på spenat och halloumi mest. Spenat funkar också bra att ha i.

- Ris eller matvete
Koka.
- 2 morötter
- En bit rotselleri
- En halv fänkål
- 1 liten gul lök
- Halloumi
Hacka upp grönsakerna och halloumin.
Stek grönsakerna och häll över i en bunke.
Stek därefter halloumin ensam så att den får fin yta.
- 1 klyftor vitlök
- 4 msk grön kurrypasta
- 1 st kaffir-lime-blad
- 1 msk hel kryddpeppar som mortlas
- 1 burk Kokosmjölk
- 1 burk konserverade ärtor
- 1 burk valfria bönor
Häll ihop grönsaker, halloumi och gucket och låt puttra ett litet tag, men inte för länge så att grönsakerna tappar konsistensen.
Red med mjöl eller maizena vid behov.