Hestons chili con carne
6 port
2h
-
Heston Blumenthal
Kött
Huvudprinciperna i receptet kommer från ett av Heston Blumenthals matlagningnsprogram, särskilt att ha i kummin och stjärnanis, att tomatkvisten innehåller en massa smak och att man ska koka mycket längre än man tror.

- 500 g grytkött
- Salt
- Smör eller olja att steka i
Hacka upp köttet i matberedare tills det är lagom färsigt, kärna ur chilifrukterna och hacka den tillsammans med löken.
Bryn köttet och salta. Häll över i en bunke undan för undan.
- 2 gula lökar
- 1 morot
- 2 chilifrukter
- 1 msk tomatpuré
- 3 klyftor vitlök
- 1 st stjärnanis
Sänk temperaturen och fräs lökeriet ett par minuter.
- 1 tetra tomatkross, c:a 400 g
- 2 tsk socker
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 krm kummin
- En skvätt soja
- 1 dl matlagningsvin
- Ett par cl konjak
- En matsked kalvfond
Häll tillbaka köttet, gucket samt tomatkvisten. Låt puttra i 1.5 h. Det gör inget om gucket inte ser ut att innehålla så mycket vätska. Det kommer släppa en del och tomater och böner tillför ännu mer på slutet.
- 2 burkar bönor av valfri sort, t.ex. kindey och black-eye
- 2 tomater med kvist
Häll i hackade tomater och bönorna och låt puttra 10-15 min.
- Gräddfil
- Sallad
- Tortillabröd
Servera med gräddfil, sallad och tortillas.