Kyckling i ugnen, allt i ett

Lätt att göra och bekvämt med alla ingredienserna i en enda ugnspanna. Samma recept kan naturligtvis lagas med färdigstyckade kycklingdelar. Bröst, lår, ben eller klubbor.


Sätt ugnen på 225°.

Blanda marinaden.


Skölj kycklingen noga och torka den. Dela den i 10-12 delar: 2 vingar (skär bort den yttre leden), 4 lårbitar och 4-6 bröstbitar. Skär bort onödigt skinn och plocka ur ev fett.

Lägg kycklingdelarna i en bunke med marinaden. Blanda om.

Halvera tomaterna, skala lökarna, skölj och rensa svampen och skär zucchinin i ca 15 mm breda skivor.

Lägg kyckling och grönsaker snyggt i en oljad långpanna. Pensla kycklingbitarna med marinaden och strö över rosmarin.

Stek mitt i ugnen 30-40 minuter tills kycklingen fått fin färg och låren är genomstekta.

Ös någon gång.

Servera kycklingen med ris och en krispig grönsallad.