Kycklingcurry
4 portioner
Kött
Kyckling; Snabbt; Enkelt; Storkok; Indiskt
- 3 dl ris
Koka i bakgrunden.
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk chili flakes
- 2.5 dl creme fraiche
- 2.5 dl havregrädde
- 1 msk gul kurry
- 1 msk garam masala
- 2 msk fryst dill
- 0.5 tärningar grönsaksbuljong
- En skvätt soja
Hacka löken och stek på låg värme ett par minuter. Pressa i vitlöksklyftan och ha i chili flaksen och stek någon stund till.
Häll i resten av ingredienserna till såsen.
- Kyckling (går utmärkt med rester)
Om du använder färsk kyckling, ha i den också och låt den koka till ätfärdigt.
Om du använder kycklingrester, och låt puttra ihop en stund och ha i kycklingen på slutet (så att den bara blir ätvarm men inte överkokt och torr).
- Sallad
Servera med ris och sallad.