Lankesisk auberginkurry★
4 portiener
1 h
-
food.com
Veganskt
Vegetariskt; bjudbart

- Ris
Påbörja riskokningen.
- 2 rejäla auberginer (~600g)
- Olja till frittering (jordnötsolja om du har)
Tärna auberginen till kuber med sidan 2 cm.
Lägg en sil på en skål som auberginen kan rinna av i.
Värm frityroljan i en wok till medelhög värme (190°C). Fritera auberginen gyllenbrun i omgångar, 3–5 min var, och lägg över i silen allt eftersom.
- 2 msk senapsfrö, mortlat
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk torkad koriander
- 4 klyftor vitlök, finhackade
- 3 cm ingefära, riven
- 2-4 thai-chilis, hackade
- 10 färska kurryblad
Förbered krydderiet.
- Olja till stekning
- 2 rödlökar
Hacka rödlöken och fräs ett par minuter.
Tillsätt krydderiet och fräs någon minut.
- 1 msk ättika (12%) alt. vinäger
- 1 dl kokosmjölk
- 1 tsk Farinsocker
- 1 tsk Salt
Sänk värmen och såseriet och låt sjuda i 10 min så att den mesta vätskan försvinner.
Tillsätt auberginen och smaka av. Tänk på att auberginen har tagit upp mycket olja, så se till att du inte snålat med ättikan eller vinägern för att väga upp det.