Lasagne med morötter, spenat och keso
3 portioner
2 h
-
Adam Viklund
Blev introducerad för den här rätten av Adam Viklund och insåg för första gången att man kan ha keso i mat även om man inte 60+ och anställd på landstinget.

- Spenat
- 3 morötter, ca 300 g
- 2 gula lökar
- 2 pressade vitlöksklyftor
- Smör eller rapsolja för stekning
- 1 förp krossade tomater, ca 500 g
- 1/2 dl chilisås
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad oregano
- ev socker
- 500 g keso
- 15 st Lasagneplattor
- Riven ost
Tina spenaten om den är fryst.
Sätt ugnen på 225°.
Riv morötter grovt och finhacka löken. Fräs tillsammans med vitlök i smör eller rapsolja några min.
Tillsätt krossade tomater, chilisås och kryddor. Koka på svag värme ca 15 min. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor och lite socker om tomatsmaken är för syrlig.
Blanda keson med antingen morotsröran eller spenaten.
Varva lasagneplattor med morötter, spenat och keso i en ugnssäker form. Strö över riven ost och låt stå en timme och götta till sig.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 min.