Laxpasta
3 portioner
Kött
Snabbt; Fisk

- 600 g lax. Gravad, rökt, ugnsbakad, eller sous-vid:ad
- Pasta så att man blir mätt, gärna bandspaghetti eller snäckor
Skär laxen i tärningar.
Koka pastan i bakgrunden.
Sås
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 1/2 msk svensk senap
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk pressad citron eller vinäger
- 1/2 dl hackad dill
- 1 krm nymald vitpeppar
Blanda och värm i en kastrull.
Om du använder gravad lax, ta bort från plattan och rör ner laxen.
Om du använder färsk eller fryst lax, rör ner laxen, värm till lagom ätvärme och ta bort från plattan.
- honung (max 1 tsk)
Smaka av med honung. Den här rätten blir lätt för söt, särskilt om du använder gravad lax och/eller senap med mycket socker.