Murats morotssoppa

Man kan ha i apelsin också. Den är rätt stryktålig med. Jag råkade köpa för lite lök och ingefära, ersatte chilin med cayennepeppar och vatten+grädden med havremjölk och resultatet blev ändå bra.


Skala morötterna. Grovhacka gullök och morötter. Finhacka sweetchili, ingefära.

Sätt spisen i 5/6 värme. Häll i ganska mycket matolja i kastrulen. När den är stekvarm stek gullök tills den mjuknat. Lägg sedan i sweetchili och ingefära.

Salta och lägg i eventuella andra kryddor om så önskas.

Lägg i morötterna. Stek ca 5 min, rör om så det inte bränns.

Lägg i halvvarmt vatten.

Låt koka tills morötterna är mjukare.

Häll i matlagningsgrädde. Låt koka ett par minuter till.

Gör till soppa med matberedare. Lägg i eventuellt mer vatten om soppan är tjock.

Häll i pressad citron och en matsked socker.

Stäng av spisen och låt lagas/svalna i eftervärmen.