Östasiatisk soppa
4 portioner
Den här rätten tillåter mycket improvisation. Till exempel kan man ha i tunt skivat kött, sriracha-sås, räkor, dashi, miso, alger (t.ex. nori, kelp eller wakame) och mycket annat beroende på vad man känner för och har hemma.

- Nudlar av valfri sort, gärna soba om du kan få tag i sådana
Låt koka i bakgrunden. Resten av receptet går fort.
- 1.2 l vatten
- 2 msk koncentrerad kalvfond (som normal sett spädes till 1.5 msk / 0.5l vatten)
- 2 msk japansk soja
- 0.5 tsk(?) sesamolja eller 2 tsk tahini
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 cm ingefära, hackad
- 2-3 dl kimchi, gärna sådan som har fått lega till sig ett par veckor
Blanda ihop låt småputtra ett par minuter.
- 1 paket tofu
- 1 morot
- 6 champinjoner
- 3 salladslökar
- 1 pak choi
Tärna tofu, skiva morötter och svamp och låt koka med i 3 minuter.
Skiva salladslöken i tunna skivor och bryt ner pak choien i mindre bitar. Låt koka med i någon minut. Ta därefter ut pak choien så att den inte tappar all spänst.
Lägg upp nudlar och pak choi i serveringsskålar och häll över soppan.