Panna cotta med rabarber
5 portioner
24 h
- 3-5 stjälkar rabarber, bara den rosa delen
- 3 msk socker
- 3 isbitar
24 h innan
Vacca och låt vila ett dygn.
- 2 gelatinblad
- 5 dl grädde
- 0.5 dl socker
- 0.5 krm bourbon-vanilj eller 1 tsk vaniljsocker
5 h innan
Lägg gelatinblad en i blöt 5 min.
Koka upp grädden och sockret. Ta bort från plattan.
Krama ur vattnet ur bladen och lägg i den varma grädden. Tillsätt vaniljen och rör så att allt löser sig.
Häll upp i format och ställ att stelna 4 h. Om kastrullen saknar hällpip: Häll först över i en karaff.
Variant:
Jättegott med citrongräs i grädden. Oklart var för topping man då ska ha.
- Vaccade rabarbern
1 h innan
Kör i sous vide 57°C 20 minuter.
Skiva rabarbern tunt och lägg i fint möster ovanpå panna cottan.
Reducera sockerlagen och häll ovanpå.