Pannkakor
12-15 st
-
Jävligt gott
Veganskt
Veganskt
- Kikärsspad från 1 st 400 g tetra (ca 1 dl)
- 5 dl vetemjöl (eller 4 dl vete + 1 dl kikärtsmjöl)
- 8 dl havremjölk
- 1 tsk salt
- Smör att steka i
Förbered smeten
Blanda mjöl, salt och spad.
Tillsätt mjölken 2 dl i taget och vispa till en homogen smet innan du fortsätter.
Låt vila 30 minuter i rumsvärme (viktigt för bra konsistens!).
Stekning
Värm en stekpanna till rätt hög värme. Klicka i smör och låt fräsa tills det tystnar.
Häll ner 0.8 dl smet i pannan och snurra runt pannan så smeten täcker hela botten.
Stek utan att röra pannkakan i 2 min, tills det dyker upp små luftbubblor i mitten, smeten helt har stelnat och kanterna börjar få färg. Vänd pannkakan snabbt och stek i 30 sekunder till.