Perusvensk torsk

Fisk; Bjudbart


Preppa

Ta fram fryst torsk, ev. avokado och majs i god tid.

Rimma torsken 1h.

Sätt på ugnen på 200°C (till potatisen nedan).

Förkoka ev. färsk majs 10 min.


Blanda ihop såsen.


Laga

Klyfta upp potatisen och blanda med olja och mortlat salt (mortlat salt ger mer smak än kornigt, så man kan använda mindre mängd).

Kör potatisen i ugnen c:a 20~30 min.


Finhacka selleri och skiva salladslöken tunnt.

Stek majs, selleri, och spiskummin på hög värme och stek tills majsen börjar få färg. Lägg i löken på slutet så den bara steks hastigt.


Häll av torsken, olja in lite grand, och kör i ugnen på 150°C tills den når 47°C. Potatisen kan ligga kvar så den behåller temperaturen.

Ta ut potatis och torsk. Servera med majsfräset, såsen och avokado.