Pizza, kalljäst
6 portioner
-
ICA
Veganskt
Deg
- Antingen
- 3.5 dl iskallt vatten
- 50 g färsk jäst
- eller
- 1 paket torrjäst
- 3.5 dl varmt vatten
- samt
- 2 msk olja
- 0.5 msk salt
- 600 g mjöl (10 dl)
Häll vattnet i en rostfri bunke, tillsätt jäst och oljan, och vispa ihop.
Tillsätt saltet och mjölet. Knåda eller låt degmaskinen arbeta degen till en jämn degboll.
Låt degen jäsa i 1–1.5 timme i en stor degbunke.
Dela och forma degen i 6 stora bollar à ca 200 g.
Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar.
- Mjöl
- Topping
Baka ut degen.
Toppa pizzan med önskad fyllning och grädda ca 10 minuter i 250°C.