Popcorn-tonfisk
3 portioner
-
Great British Food Magazine
Kött
fisk
- 1 dl gräddfil
- 1 tsk honong
- 1 klyfta vitlök
- Hyffsat med sriracha-sås
Gör sås:
Pressa vitlöksklyftan och blanda med övriga ingredienser.
- 1.5 dl quinoa
- 2.5 dl vatten
- 1/3 tärning grönsaksbuljong
Koka quinoan i bakgrunden.
- 1 burk tonfisk
- 1 avocado
- 1 halv rödlök
- 0.5 lime, pressad
- Lite diverse finhackade grönsaker, t.ex. en bit stjälkseller och en bit paprika
- Olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk torkad koriander, eller färsk
- Senapsfrön
- Sesamfrön
Hacka allt och blanda med quinoan när den är klar.
- 0.5 dl popcorn
- Olja att poppa i (gärna kokos)
Poppa popcornen.
- Stora salladsblad
Servera salladsblad, sås, fyllning och popcorn i varsin skål. Använd bladen som skal och lägg övrig fyllning i.