Potatis- och purjolökspaj med bacon
5 portioner
-
Hello Fresh
Kött
- 1 kg potatis
- 40 g smör
- Lite mjölk
- Salt, muskot
Sätt ugnen på 200 C.
Gör potatismos.
- 2 purjolökar
- 2 morötter
- 400 g champinjoner
- 280 g bacon
- 4 vitlöksklyftor
- Persilja
Skiva grönsakerna och svampen. Skär bacon i strimlor. Hacka persiljan.
Stek baconet krispigt i en wokpanna eller stor kastrull. Lägg över på en tallrik bredvid men spara fettet i pannan.
Stek purjolök, morot och svamp i baconfettet tills de mjuknat (5 min). Tillsätt mer fett vid behov.
Lägg tillbaka baconet, pressa i vitlök, och stek 1 minut.
Strö över buljong och mjöl. Tillsätt lite mjölk pö om pö till önskad konsistens.
Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.
- Parmesanost
- Grönsallad
- Sallad
Bred ut fyllningen i botten på en ungsform (20x30cm).
Bred ut potatismos ovanpå.
Riv över parmesan och kör i ugnen tills den fått färg (10 min).
Servera med sallad.