Ras-el-hanout-sallad
6 portioner
Bjudbart; Vegetariskt; Mellanöstern

- 1 tsk salt
- 0.5 tsk mald cayenne-peppar
- 1 tsk mald gurkmeja
- 1 tsk mald ingefära
- 0.75 tsk mald kanel
- 0.5 tsk mald korianderfrö
- 0.5 tsk mald kryddpeppar
- 0.5 tsk mald muskotnöt
- 0.25 tsk mald nejlika
- 1 tsk mald spiskummin
- 0.75 tsk mald svartpeppar
- 0.5 tsk mald vitpeppar
Gör ras el hanout (eller köp färdig).
- 4.5 dl ris
- 0.5 g saffran
- 1 msk olivolja eller smält smör
Koka riset 13 min (på förpackningen kan det stå 20 min, men det är helt galet). När det kokat klart rör du ut saffranet i oljan/smöret, så att det blandar sig väl, och blanda ut med riset. Har man i saffranet direkt blir det sämre fördelat.
- 2 morötter
- 1 rejäl rödbeta
- 3 tomater
- 1 kruka mynta
- 0.5 granatäpple
- 3 paket halloumi
- Grönsallad
Riv morötter och rödbeta, hacka tomaterna. Blanda med hackad mynta, granatäppelkärnorna och ras-el-hanouten.
Stek halloumi.
Servera med grönsallad.