Reuben Sandwich
6 rejäla mackor
1 dygn
-
Svenskt kött
Kött

- 720 g högrev (120 g/macka, men det krymper lite i tillagningen)
Originalet ska göras med pastrami, men jag brukar köra högrev.
Har även testat fransyska en gång också (57°C, 16 h sous vide), men det blev torrare och inte lika bra. Tror man borde ha skruit den i mindre bitar, så kryddningen går in bättre, och kört kortare tid, för mindre torrt.
- 1 tsk salt (tänk på att allt stannar kvar i vakuumpåsen)
- 1 tsk svartpepparkorn
- 1 tsk vitpepparkorn
- 1 tsk grönpepparkorn (eller kryddpeppar)
- 1 tsk rosépepparkorn
- 1 tsk korianderfrön
- 2 tsk paprikapulver
- 1.5 tsk vitlökspulver
- 1 tsk torkad mejram
- 0.5 tsk torkad basilika
Dag 1
Mortla pepparkornen med saltet.
Blanda allt och vacca tillsammans med köttet. Ta inte bort fett och senor från köttet! Allt kommer att bli mjukt och gott.
Kör i sous vide 18h på 57°C.
- 1 msk gul lök
- 1 knippe färska rädisor
- 2.4 dl mayo
- 1 msk Heinz chili-sås eller ketchup
- 0.5 tsk Worcestershire-sås
- 0.2 tsk paprikapulver
- Tabasco
- Salt
Gör Russian-dressing (anpassning från Epicurious).
Mixa lök och rädisor tillsammans med lite mayo som binder ihop det.
Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av. Chili-såsen eller worchestershire-såsen tar lätt över, vilket inte är meningen. Man ska känna ett sting av löken.
- Rågbröd
- Lagrad cheddar
- Russian dressing (eller dijonnaise, chili mayo, eller sambal fraîche)
- 500 g surkål
Dag 2
Skär köttet i tunna skivor. Skiva bröd.
Rosta eller grilla brödet. Lägg ostskivor på hälften och värm så den smälter (i micro i brist på grill).
Ta av mackorna från värmen. Bred dressing på bröden utan ost. Lägg ihop med kött och surkål emellan.