Reuben Sandwich


Originalet ska göras med pastrami, men jag brukar köra högrev.

Har även testat fransyska en gång också (57°C, 16 h sous vide), men det blev torrare och inte lika bra. Tror man borde ha skruit den i mindre bitar, så kryddningen går in bättre, och kört kortare tid, för mindre torrt.


Dag 1

Mortla pepparkornen med saltet.

Blanda allt och vacca tillsammans med köttet. Ta inte bort fett och senor från köttet! Allt kommer att bli mjukt och gott.

Kör i sous vide 18h på 57°C.


Gör Russian-dressing (anpassning från Epicurious).

Mixa lök och rädisor tillsammans med lite mayo som binder ihop det.

Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av. Chili-såsen eller worchestershire-såsen tar lätt över, vilket inte är meningen. Man ska känna ett sting av löken.


Dag 2

Skär köttet i tunna skivor. Skiva bröd.

Rosta eller grilla brödet. Lägg ostskivor på hälften och värm så den smälter (i micro i brist på grill).

Ta av mackorna från värmen. Bred dressing på bröden utan ost. Lägg ihop med kött och surkål emellan.