Rogan Josh★
1.5 h
-
ICA
Kött
Storkok; Indiskt

- 500 g benfritt lammkött (rumsvarmt)
Tärna lammköttet (inte för litet) och stek undan för undan i en kastrull. Lägg åt sidan.
- 2 gula lökar
- 1 bit färsk ingefära
- 3 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 1 stjälk selleri
- 1 litet äpple
- olja
- 1 msk garam masala
- 3 msk tomatpuré
- 1-2 tsk sambal oelek
- 2 lagerblad
Skala och fräs ett par minuter Lägg tillbaka köttet, täck precis med vatten, och koka ihop på svag värme tills lammet är mört (1h+).
- Ris, bulgur eller hirs etc.
Koka i bakgrunden.
- Turkisk yoghurt
- Tomater
Ta ut lammet med en hålslev och mixa ihop såsen. Tillsätt tärnade tomater och lite yoghurt. Koka ett par minuter och smaka av.