Saffranspasta
4 portioner
Kött
Det går även bra att byta ut räkorna mot en bra salsiccia eller crème fraîchen mot en tomatsås.
- 900 g hela räkor med skal
Skala räkorna.
- 350 g pasta
- Knippe sparris
Koka pastan i bakgrunden. Ångkoka sparrisen ovanpå.
- 1 lök (valfri sort)
- 2 stora vitlöksklytor
- 4 dl crème fraîche (eller annan såsbas)
- 0.5 g saffran
- 0.5 citron, saft och skal
- Persilja
- Nymald svart- och vitpeppar
Hacka lök och skiva vitlök tunnt. Fräs ett par minuter på låg värme i en wokpanna (allt kommer röras ihop på slutet i samma panna).
Mortla saffranet tillsammans med en gnutta socker.
Rör ihop såsen i pannan och koka några minuter.
Ta bort från värmen och blanda i pasta och räkor.
- Ruccola
- Parmesan
Servera.