Saffransskorpor
Originalet använder något kallat “pistagemandel”, men det är oklart om det är vanliga pistagenötter eller smaksatta mandlar. Det kan vara värt att testa att ha i pistage eller pistage essens, men eftersom det här receptet är ganska dyrt redan som det är så sket jag i det.

- 100 g smör
- 1 g saffran
- 2 ägg
- Skal av 1 stor apelsin
- 1.5 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- Sötmandel efter behag, en påse blir bra
Sätt ugnen på 175°C.
Tvätta apelsinen och och riv av appelsinskalet, alt. skala med potatisskalare och hacka. Skålla mandeln och grovhacka mandeln efter behag.
Smält smöret och blanda ihop med allt.
Forma degen till 3 st ~1 cm höga längder på en bakplåt.
Grädda i mitten på ugnen 20 min.
Sänk temperaturen till 125°C, ta ut och snitta längderna i bitar och ställ tillbaka i 15 min.