Sichuan-tofu #2
-
Veggiecurean
Veganskt
- Tofu
Förberedelser
Dela tofun i skivor och låt rinna av.
Pressa försiktigt ur mer vatten ur tofun med en pappershandduk.
- 1 tsk Sichuan-peppar, mortlad
- 0.75 dl japansk soja
- 3 msk farinsocker (gärna kokossocker)
- 1 msk sesamolja
- 2 msk risvinäger (gärna 50/50 vinäger/mirin)
- 3 klyftor vitlök, pressade
- 2 tsk färsk ingefära (torkad ok)
- 1 tsk chili (gärna fermenterad chilipasta)
- 0.5 tsk kryddpeppar
- 1 stjärnanis
- 2 tsk majsstärkelse
Blanda ihop såsen.
Tärna todun och marinera i såsen.
- Vitkål
- Morot
- Salladslök
- Ris
Laga
Skiva morötterna och salladslöken.
Påbörja riskokning (utan salt eftersom såsen står för sältan).
Dela kålen i breda strimlor och stek hårt i wok ganska länge, så den får lite färg och blir av med sin råa smak. Ha i morötter efter ett tag och salladslöken på slutet.
Hetta upp mycket olja i en stekpanna till X grader C. Stek tofun och lägg i woken.