Sötpotatisrisotto
4 portioner
-
Hello Fresh
Vegetariskt
- 900 g sötpotatis
- 1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp 1.5l vatten.
Skala och tärna sötpotatisen och gul lök. Tillsätt vitlöken (med skal) och baka i ugnen 20 min.
- 400 g skogschampinjoner
- 8 g grönsaksbuljong.
- 300 g risottoris
- Vitt vin eller vitvinsvinäger
Kvarta champinjoner. Stek i torr panna tills den blivit gyllene, 3-5 min.
Tillsätt risottoriset och stek 1 min. Häll sedan på vinägern och låt riset absorbera den.
Lös buljongen i 1l vatten. Häll på 1 dl buljong och låt riset sjuda/absorbera den. Upprepa tills riset är al dente och krämigt, 30-35 min.
Nästa gång: Ha i smör och Noilly Prat!
- Parmesanost
- Gräslök
- Hasselnötter
Finhacka gräslök och hasselnötter. Blanda med riven parmesan och spara i en skål.
Ta skalet av vitlökarna. Mixa purén slät med 4 dl(?? msk?) kokande vatten.
Blanda mer purén i risotton eller servera sida vid sida. Toppa med gräslöksblandningen.