Szechuan-fläsk
4 portioner
-
Jo Cooks
Kött
Asiatiskt; Bjudbart; Snabbt

- 600 g fläskfilé
- 1 tsk chilipeppar
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Strimla fläskfilén och blanda med salt, peppar och chilipulver.
- 0.5 röd paprika
- 0.5 grön paprika
- 1 liten lök
- 3 cm ingefära
- 4 klyftor vitlök
Finhacka fräset.
- 4 msk sojasås
- 1.5 msk vitvinsvinäger
- 2 msk kycklingfond, koncentrerad
- 1 msk maizena
- 1 tsk socker
Blanda såsen.
- Olivolja
Värm rikligt med olivolja i en stekpanna på hög värme. Bryn fläskfilén undan för undan och lägg över i ett annat kärl.
Sänk värmen och fräs fräset ett par minuter, så att löken blir glansig utan att få färg.
Lägg tillbaka fläsket och häll över såsen. Sjud till lagom tjocklek.
- Ris eller buns
Servera.