Tom Kha Gai
-
Tina Nordström
Kött
Asiatiskt
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 2 msk riven ingefära
- 6 kaffirlimeblad
Finhacka löken, kärna ur och hacka chilin, och stek allt 2 minuter.
- 1 stjälk citrongräs
- 2 lime
- 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
- 4 dl vatten
- 3 msk fisksås (kallas ibland oystersås, bara den är lättflytande)
- Ev. kycklingfond eller -buljong
Banka söder citrongräset lite lätt med en klubba eller änden på kniven. Dela i lagom bitar och lägg i en kryddkapsel. Koka 15 min och låt vila 5 min.
- 2 kycklingfiléer, skivad ganska tunt
- 2 tomater, tärnade
- svamp
- morötter
- salladslök
- 1 msk hackad koriander
Koka kyckling och grönsaker 5 min och lägg i koriandern när det är klart.