Tonfisklasagne
8 portioner
Kött
Storkok; Fisk

- 2 stora gula lökar
- 1 bit vitkål
- 3 stora klyftor vitlök
- 3 burkar krossade tomater (á 400g)
- 0.5 tsk salt
- 1 msk socker
- 2 lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- 3 sardeller
- 2 tsk chilli flakes
Tomatsås
Hack löken och fräs ett par minuter i botten av en kastrul.
Strimla vitkålen och stek med löken.
Pressa i vitlöken, stek lite kort, och häll därefter i resten av ingredienserna till tomatsåsen. Låt puttra 10-15 min.
- 5 dl creme fraiche
- 4 burkar tonfisk (á 200g)
- 1 burk kapris
Tonfiskröra
Blanda.
- 3 paket lasagneplattor (garant glutenfria á 250g )
- Ost
- Persilja, paprikpulver etc. att pynta med
Häll olja i botten på en ugnsplåt. Lägg lasagneplattor i botten och varva med tomatsåsen och tonfiskröran (2 av varje lager). Spara lite av valfri sås att ha ovanpå sista lagret plattor.
Hyvla på ost.
Kör i ugnen 175°C i 40 min. Pynta med persilja etc