Varm chokladbakelse med glass
4 portioner
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 4 st ägg
- 1.25 dl socker
- 1 dl mjöl
- Smält smör till pensling
- Råsocker
Smält smöret och chokladen i ett vattenbad eller i microvågsugnen.
Vispa socker och ägg poröst. Blanda chokladen med äggsmeten, sikta ner mjölet. Rör till en jämn smet.
Smöra sex kaffekoppar. Beströ/snurra runt socker i kopparna till ett jämt lager. Fördela chokladen i kopparna, lämna 2 cm till kanten. Sätt in kopparna i frysen.
Tips:
Om man vill, kan man lägga några blåbär eller vit choklad i kopparna efter att de satt sig lite i frysen.
- Vaniljglass
- Strössel
Kula vaniljglassen och rulla den i valfritt strössel, t ex krossade polkagrisar, krossad dajm, krossad maräng.
Lägg glassen i en plastad äggkartong. Ställ in i frysen.
Sätt ugnen på 200°C. Ta kaffekopparna direkt från frysen och sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
Servera glassen till chokladbakelsen.