Varm chokladbakelse med glass


Smält smöret och chokladen i ett vattenbad eller i microvågsugnen.

Vispa socker och ägg poröst. Blanda chokladen med äggsmeten, sikta ner mjölet. Rör till en jämn smet.

Smöra sex kaffekoppar. Beströ/snurra runt socker i kopparna till ett jämt lager. Fördela chokladen i kopparna, lämna 2 cm till kanten. Sätt in kopparna i frysen.

Tips:
Om man vill, kan man lägga några blåbär eller vit choklad i kopparna efter att de satt sig lite i frysen.


Kula vaniljglassen och rulla den i valfritt strössel, t ex krossade polkagrisar, krossad dajm, krossad maräng.

Lägg glassen i en plastad äggkartong. Ställ in i frysen.


Sätt ugnen på 200°C. Ta kaffekopparna direkt från frysen och sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Servera glassen till chokladbakelsen.