Zucchinibiffar★
3 portioner
Vegetariskt
- 600 g zucchini
- 1 tsk salt
Riv zucchinin grovt. Blanda med salt och låt vila 10 minuter.
- Parmesanost
- 90 g kikärtsmjöl (2 dl)
- 2 tsk basilika
- 0.5 tsk rosmarin
- 1 krm vitpeppar (inte mer, tar lätt över)
- 0.5 gul lök
- 1 klyfta vitlök
Pressa ur vätskan ur zucchinin och spara. Om smeten blir för fast kan du späda med det.
Blanda ihop alla ingredienser och gör små biffar, 1 cm tjocka. Eftersom biffarna är ganska mjuka, även efter stekning, så riskerar stora biffar att gå sönder.
Btw, kikärtsmjöl är helt suveränt för att hålla ihop vegetariska biffar. Mycket bättre än ägg.
- Olivolja
Täck en stekpanna med olivolja (2-3mm) och stek på medelhög värme (7 av 9 på vår induktionshäll). Ungefär 2 min på varje sida.
- Grönsallad
- Quinoa
- Godis: Oliver, soltorkade tomater, feta, halloumi etc.
Servera.