Hibiskus-syrup
15 cl
-
Anders Erickson
Veganskt
- 1 kanelstång
- 2 hela nejlikor
- 0.3 dl torkad hibiskus
- 1.2 dl vatten
- 1.2 dl socker
Standard
Rosta kanel och nejlika i 15-20 s.
Blanda ner den torkade hibiskusen och rosta allt 30 s.
Blanda ner sockerlag och sjud 20 min.
Låt stå 1 h.
Sila av och förvara i kylen upp till 2 veckor.
- Allt utom socker ovan
- 0.5 dl socker
- Banan-oleo-saccharum på 3 skal, tillsätts efter avsilning
Banan-twist
- 45 ml reposado tequila
- 22.5 ml hibiskus-syrup
- 22.5 ml lime juice
- 7.5 ml orange curaçao
Hibiskus-margarita. Skaka med is. Servera med lime-klyfta och saltad kant.
- 45 ml syrup med banan-twist
- 30 ml ananasjuice
- 25 ml lime juice
- Soda top-up
Alkoholfri tiki-riff