Inlagda grönsaker
-
Texmex från grunden
Veganskt

- 2 rödlökar
- 2 dl vitvinsvinäger
- 1/2 strösocker
- 1 msk salt
- 1 lagerblad
- 1/4 habanero (eller mer om du törs)
Inlagd rödlölk – 8h
Skiva löken tunt.
Koka upp lagen och sjud lök och habanero i 30s.
Låt kallna och häll över i en burk.
Låt stå i 6-8h.
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1-2 färska chilis, t.ex. spanks peppar eller jalareño
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 1 lagerblad
- 5 hela vitpepparkorn
Inlagda morötter – 3h
Skiva vitlök och chili.
Bland alla ingredienser och ställ kallt i en eller ett par timmar.