Köttfärssås
6 port
Kött
Starkt inspirerat av chili con carne-receptet av Heston Blumenthal.
- 500 g grytkött
- 2 sardeller
- Salt
- Matfett
Hacka köttet och sardellerna i matberedare tills det är lagom färsigt.
Värm en gjutjärnskastrull med matfett och bryn köttet undan för undan så att inte temperaturen sjunker för tvärt. Häll över i en bunke.
- 2 gula lökar, hackade
- 1 morot, rivna
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1 stjärnanis
Sänk temperaturen och bryn lökeriet ett par minuter.
- 1 tetra tomatkross
- 2 tsk socker
- En skvätt soja
- Fond eller buljongtärning
- Basilika och oregano
- Tomatkvist (ej tomaterna)
Häll tillbaka köttet, gucket samt tomatkvisten och låt puttra 1.5 h.
- 2 tomater (utan kvist)
Hacka tomaterna och häll i. Låt puttra 10 minuter sen är det klart!