Italiensk potatis
4 portioner
Veganskt
Gott att servera till ugnsstekt kyckling, kotletter eller färsbiffar.

- 0.8-1 kg potatis
- 1 röd spansk peppar
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- 1 tsk rosmarin eller dragon
- 1 buljongtärning
- Basilika och timjan
- 1 tsk salt
- 4-5 dl vatten
Skala och dela potatisaran i 4 eller 6 bitar. Ansa och finstrimla pepparfrukten. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.
Häll olivoljan i en gryta och tillsätt pepparfrukt, vitlök, tomatpuré och örtkryddor.
Låt allt fräsa en stund.
Tillsätt potatis, buljongtärning och salt.
Slå på vatten så att det knappt täcker och låt koka under lock ca 20 minuter.