Örtfyllda smörsnäckor

Plockmat


Bulldeg

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader.

Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör tills jästen löser sig.

Tillsätt salt, honung och det mesta av mjölet.

Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.

Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar.

Kavla ut varje del till en avlång, 1/2 cm tjock kaka.


Fyllning

Blanda smör, örtkryddor och persilja. Bred ut örtsmöret över degen.

Rulla ihop och skär varje rulle i 15 bitar. Gör rullarna tunna annars blir de gigantiska.

Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 20 min.


Gräddning

Pensla med uppvispat ägg och strö över havssalt.

Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.

Låt bröden svalna på galler under bakduk.