Västerbottenpaj
6-8 bitar
-
Allt om mat
Inte testat.

- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 125 g smör
- 1 st ägg
Pajskal
Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela.
Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter och låt vila i kylen cirka en halvtimme.
Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200°C 10-15 minuter.
- 3 st ägg
- 300 g riven västerbottensost
- 2,5 dl mellangrädde
- 1 dl mjölk
- Salt och svartpeppar
Fyllning
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.
Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.
- Rom
- Gräddfil
- Rödlök
Servera pajen ljummen med tillbehör.